ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

Πολιτισμός στο σπίτι | «Πέτρες στις τσέπες του» με Χρυσοστόμου - Παπαδημητρίου (video)


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Πολιτισμός στο σπίτι | «Πέτρες στις τσέπες του» με Χρυσοστόμου - Παπαδημητρίου (video)

Μία παράσταση που μέτρησε πολλά sold out, το «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς σε σκηνοθεσία του Γιώργου Χρυσοστόμου και του Μάκη Παπαδημητρίου οι οποίοι και πρωταγωνιστούν, είναι πλέον διαθέσιμη στο YouTube από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.


Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο στα 90s, στη φόρμα του dramedy (πικρή κωμωδία), με έντονη την ταξική διάσταση και απόσταση των ηρώων, για δύο ηθοποιούς, οι οποίοι θα παίξουν όλους τους ρόλους, αφήνοντας τον αυτοσχεδιασμό να κυριαρχήσει, κάτι που συνέβαινε συχνά στη δραματουργία της εποχής. 

Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου υποδύονται δύο κομπάρσους μίας χολιγουντιανής υπερπαραγωγής που γυρίζεται σε ένα χωριό της Ιρλανδίας. Η αυτοκτονία του Σων, ο οποίος έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό, φέρνει τα πάνω κάτω και βλέπουμε, σε μία εναλλαγή ρόλων, τη «γκλαμουριά» του Χόλυγουντ να συγκρούεται με την πραγματικότητα μίας επαρχιακής πόλης σε ένα άλλες φορές ξεκαρδιστικό, άλλες συγκινητικό ρεσιτάλ ερμηνειών των δύο ηθοποιών και σκηνοθετών.

«…μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.»




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο